Bandbreedte

Naast rackspace om uw servers te plaatsen wilt u uiteraard ook data versturen en ontvangen. Er zal dus bandbreedte ingekocht moeten worden. In eerste instantie zal geschat moeten worden hoeveel u nodig heeft: vooraf ingekochte bandbreedte is goedkoper dan bandbreedte dat teveel verbruikt wordt en achteraf in rekening wordt gebracht.

Bandbreedte v.s. Dataverkeer

De berekening van bandbreedte voor colocatie wordt uitgedrukt in Mbit/s op basis van 95%. Dit moet niet verwart worden met de GB's die over de lijn gaan:

 • Bandbreedte: Dit wordt gemeten in gemiddelden en uitgedrukt in Mbit/s (megabit per seconde), waarbij 5% van de hoogste bandbreedte in een maand niet wordt meegeteld.
 • Dataverkeer: Optelling van alle bytes die per maand verstuurd en ontvangen worden.

Bij afrekening met bandbreedte is het dus mogelijk om 5% van de maand hoge pieken te hebben, welke uiteindelijk niet afgerekend hoeven te worden. De hoogste waarde voor Mbit/s van de laagste 95% van de maand wordt in rekening gebracht.

Prijs bandbreedte vooraf

Hieronder het overzicht van de bandbreedte prijs:

Bandbreedte Prijs per maand
10Mbit/s, 95% € 150,-

Voor hogere afname kunt u contact opnemen met info@bhosted.nl

Prijs bandbreedte achteraf

Hieronder het overzicht van de bandbreedte prijs voor achteraf in rekening gebracht dataverkeer:

Bandbreedte Prijs per maand
tot 10Mbit/s, 95% € 25,- per MBit
tot 25Mbit/s, 95% € 22,50 per MBit
tot 50Mbit/s, 95% € 20,- per MBit
tot 75Mbit/s, 95% € 17,50 per MBit
tot 99Mbit/s, 95% € 15,00 per MBit
 • Webhosting

  Webhosting incl. domeinnaam vanaf € 24,- ex BTW per jaar! De domeinregistratie wordt op uw naam uitgevoerd en in 10 minuten kunt u aan de slag met uw nieuwe website.

  Doe de Webhosting wizard of Toon de hostingpakketten

 • Colocatie

  Zoekt u colocatie of rackspace voor één of meerdere servers in een datacentrum in Nederland, zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk?

  Bekijk de colocatie opties

Whatsapp