Dynamic DNS

Introductie

Op kantoor of thuis heeft u een of meerdere computer(s) staan, welke bereikbaar moeten zijn vanaf het internet. Helaas heeft uw internet aansluiting geen vast IP adres, waardoor het lastig wordt om de diensten bereikbaar te houden. Handmatig iedere maand, week of zelfs dagelijks iedere keer het IP adres wijzigen is niet handig en duurt soms te lang.

Bereikbaar blijven met een dynamisch IP adres

Om dit probleem op te lossen is er het dynamic DNS procotol. Hiermee kan een (sub-)domein eenvoudig en geheel geautomatiseerd voorzien worden van het nieuwe, gewijzigde IP adres en blijven de diensten die op kantoor of thuis draaien bereikbaar. Ondanks de IP adres wijziging.

Het dynamic DNS protocol dient wel ondersteund te worden door een apparaat binnen uw netwerk. Bijvoorbeeld het internet modem dat aan uw internetaansluiting is gekoppeld. Voorbeeld van een dergelijk modem is het FRITZ!Box modem dat door xs4all wordt geleverd aan abonnee's, maar ook los verkrijgbaar is. Ook NAS systemen van bijvoorbeeld Synology ondersteunen het DynDNS protocol. Je netwerk ontsluiten als er geen vaste internet aansluiting beschikbaar is? Kijk dan eens naar de Teltonika 4G router met DynDNS ondersteuning.

Op het moment dat het internet modem ziet dat het externe IP adres is gewijzigd, dan zal het modem dit met behulp van het dynamic DNS protocol doorgeven aan de provider. De provider neemt het ontvangen IP adres vervolgens over in de DNS servers voor het betreffende (sub-)domein. De rest van het internet zal daarmee ook het nieuwe IP adres gaan gebruiken.

Website en mail hosten op uw internetaansluiting thuis

De combinatie van een domeinnaam, een gratis domeinparking pakket, bHosted DynDNS en een eigen server of NAS systeem (b.v. een Synology DiskStation) maken het mogelijk om uw website en/of mail voor uw eigen domeinnaam te hosten op uw eigen internet aansluiting.

Als u maar een beperkt aantal bezoekers verwacht op uw website en de snelheid van uw website geen hoofdprioriteit is, dan is dit een prima oplossing. Zeker als u niet voor uw bedrijfsvoering afhankelijk bent van uw mail en zelf handig bent met computers, dan is er een prima mailserver te installeren op de genoemde NAS systemen. U houdt dan de hosting onder uw eigen beheer.

Bestel domeinparking pakket en domeinnaam 


Registreer uw domeinnnaam

Registreer uw domeinnaam bij bHosted en maak vandaag nog gebruik van de bHosted DynDNS dienst.

Gratis DynDNS bij domeinnaam

Bij bHosted is het gebruik van de Dynamic DNS service gratis bij iedere domeinnaam die bij bHosted is vastgelegd en gebruik maakt van de bHosted DNS servers.

In combinatie met het gratis domeinparking pakket betaald u alleen de jaarlijkse domeinregistratie kosten.

  • Webhosting

    Webhosting incl. domeinnaam vanaf € 24,- ex BTW per jaar! De domeinregistratie wordt op uw naam uitgevoerd en in 10 minuten kunt u aan de slag met uw nieuwe website.

    Doe de Webhosting wizard of Toon de hostingpakketten

  • Colocatie

    Zoekt u colocatie of rackspace voor één of meerdere servers in een datacentrum in Nederland, zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk?

    Bekijk de colocatie opties

Whatsapp