Dynamic DNS

Introductie

Op kantoor of thuis staan een of meerdere computer(s), welke bereikbaar moeten zijn vanaf het internet. Helaas heeft de internet aansluiting geen vast IP adres, waardoor het lastig wordt om de diensten bereikbaar te houden. Handmatig iedere maand, week of zelfs dagelijks iedere keer het IP adres wijzigen is niet handig en duurt te lang.

Bereikbaar blijven met een dynamisch IP adres

Om dit probleem op te lossen is er het dynamic DNS procotol. Hiermee kan een (sub-)domein eenvoudig en geheel geautomatiseerd voorzien worden van het nieuwe, gewijzigde IP adres en blijven de diensten die op kantoor of thuis draaien bereikbaar. Ondanks de regelmatige IP adres wijzigingen.

Het dynamic DNS protocol dient ondersteund te worden door een apparaat binnen het netwerk. Bijvoorbeeld het internet modem dat aan de internetaansluiting is gekoppeld. Voorbeeld van een dergelijk modem is het FRITZ!Box modem dat door xs4all wordt geleverd aan abonnee's, maar ook los verkrijgbaar is. Ook NAS systemen van bijvoorbeeld Synology ondersteunen het DynDNS protocol. Het netwerk ontsluiten als er geen vaste internet aansluiting beschikbaar is? Kijk dan eens naar de Teltonika 4G router met DynDNS ondersteuning.

Zodra het apparaat vaststeld dat het externe IP adres is gewijzigd, dan zal het met behulp van het dynamic DNS protocol doorgeven aan de provider. De provider neemt het ontvangen IP adres vervolgens over in de DNS servers voor het betreffende (sub-)domein. De rest van het internet zal daarmee ook het nieuwe IP adres gaan gebruiken.

Website en mail hosten op uw internetaansluiting thuis

De combinatie van een domeinnaam, een gratis domeinparking pakket, bHosted DynDNS en een eigen server of NAS systeem (b.v. een Synology DiskStation) maken het mogelijk om de website en/of mail voor je domeinnaam te hosten op je eigen internet aansluiting.

Als er maar een beperkt aantal bezoekers verwacht wordt op je website en de snelheid van de website geen hoofdprioriteit is, dan is dit een prima oplossing. Zeker als je niet voor de bedrijfsvoering afhankelijk bent van je mail en zelf handig bent met computers, dan is er een prima mailserver te installeren op de genoemde NAS systemen. Je houdt dan de hosting onder je eigen beheer.

Bestel domeinparking pakket en domeinnaam 

Registreer je domeinnaam

Registreer je domeinnaam bij bHosted en maak vandaag nog gebruik van de bHosted DynDNS dienst.

Gratis DynDNS bij domeinnaam

Bij bHosted is het gebruik van de Dynamic DNS service gratis bij iedere domeinnaam die bij bHosted is vastgelegd en gebruik maakt van de bHosted DNS servers.

In combinatie met het gratis domeinparking pakket betaalt u alleen de jaarlijkse domeinregistratie kosten.

De bHosted contactgegevens
CONTACT
> e-Mail: info@bhosted.nl
> Facebook: bHosted.nl
> Twitter: @bhostednl
> Telegram: bHosted.nl