Linux VPS

Linux Tux

Linux wordt in vele verschillende distributies aangeboden en iedereen heeft zijn eigen favoriete distributie. Om iedereen te laten kiezen voor zijn favorite distributie probeert bHosted zoveel mogelijk Linux ISO's ter beschikking te stellen vanuit ons datacentrum in Nederland. Zo verloopt de installatie en de hosting van uw Linux VPS vlot en zonder problemen.

Aanbevolen VPS voor Linux

De minimale VPS configuratie voor een Linux distributie is onder andere afhankelijk van wat er geïnstalleerd wordt. Denk hierbij aan de Grafische User Interface (afkorting GUI, b.v. GNome of KDE).

Geadviseerde minimale VPS voor Linux:

 • Server met GUI:VPS 1024Bestel
 • Desktop met GUI:VPS 512Bestel
 • Server zonder GUI:VPS 512Bestel
 • Desktop zonder GUI:VPS 256Bestel

Uiteraard kunnen programma's die geïnstalleerd worden dusdanig veel geheugen en/of processorcapaciteit vereisen dat een grotere VPS noodzakelijk is.

Het is mogelijk om een VPS achteraf te upgraden. Hiervoor moet deze wel gereboot worden. Het extra geheugen zal automatisch herkend worden. Om gebruik te maken van de extra diskcapaciteit zal een programma zoals bijvoorbeeld QtParted gebruikt moeten worden om het filesysteem te vergroten.

Beschikbare Linux distributies

Hieronder een overzicht van de beschikbare Linux distributies. Mocht er een distrubutie ontbreken, dan is het mogelijk om deze aan te vragen, zodat deze beschikbaar komt in uw VPS Controle paneel ter installatie.

Linux distributie x86_64 I386
Ubuntu Server
Ubuntu Desktop
Ubuntu LTS Server
Openbsd
openSUSE
NetBSD
Mandriva
Debian
Archlinux
FreeBSD
Fedora
CentOS
AsteriskNOW
Gentoo
SlackWare
 • Webhosting

  Webhosting incl. domeinnaam vanaf € 24,- ex BTW per jaar! De domeinregistratie wordt op uw naam uitgevoerd en in 10 minuten kunt u aan de slag met uw nieuwe website.

  Doe de Webhosting wizard of Toon de hostingpakketten

 • Colocatie

  Zoekt u colocatie of rackspace voor één of meerdere servers in een datacentrum in Nederland, zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk?

  Bekijk de colocatie opties

Whatsapp