Domeinnaam uit quarantaine registreren

Quarantaine procedure

Bij vele extensies is er een quarantaine procedure die in werking treed als een domeinnaam wordt opgezegd. Deze procedure heeft als doel te voorkomen dat er domeinnamen worden vrijgegeven die niet vrijgegeven hadden mogen worden van de eigenaar. Globaal ziet de procedure er als volgt uit:

 1. Vervaldatum
  De betaalde registratie periode is verlopen en de eigenaar heeft aangegeven de domeinnaam niet te willen verlengen of heeft niet tijdig betaald.
   
 2. Quarantaine periode
  Nadat de betaalde registratie periode is verlopen, komt de domeinnaam in quarantaine terecht. De lengte van deze periode is afhankelijk van de extensie, maar ligt meestal tussen de 30 en 40 dagen. Alleen de eigenaar van de domeinnaam kan in de quarantaine periode de domeinnaam weer activeren. Afhankelijk van de extensie kan dit via de oude registrar, of ook via een willekeurige nieuwe registrar. Er kunnen kosten verbonden zijn aan het uit quarantaine halen van een domeinnaam.
   
 3. Domeinnaam komt vrij
  Als de oude eigenaar de domeinnaam niet meer geclaimd heeft tijdens de quarantaine periode, dan wordt de domeinnaam vrijgegeven voor registratie door derden. Iedereen kan de domeinnaam weer registreren. Het exacte moment van vrijgave verschilt per extensie.

Het registreren van domeinnamen bij vrijgave (de laatste stap, ook wel "drop catch" genoemd) is voor veel partijen een interessant moment. Als het een populaire domeinnaam betreft, kan het bijvoorbeeld geld opleveren door simpelweg advertenties te plaatsen op de website van de domeinnaam.

Een domeinnaam van een concurrent of een relevant zoekwoord voor een bestaande website kan ook interessant zijn: het op de juiste manier doorlinken van de domeinnaam naar jouw bestaande website kan een betere positie in de zoekmachines opleveren.

bHosted kan je helpen bij het registreren van domeinnamen die vrijkomen uit de quarantaine periode. Hier hebben wij verschillende procedures voor, ook weer afhankelijk van de extensie van de domeinnaam.

Drop catch een .nl domeinnaam uit quarantaine

Bij .nl domeinnamen kan via de whois informatie opgevraagd worden op welke tijdstip de domeinnaam wordt vrijgegeven. De SIDN geeft binnen 1 uur na het aangegeven tijdstip de domeinnaam vrij. Onze Drop catch methode houdt dus in dat er met een zeer hoge frequentie wordt gecontroleerd of de domeinnaam al is vrijgegeven, en als dat zo is, wordt heel snel geprobeerd de domeinnaam vast te leggen. Zeker bij gewilde domeinnamen waar meerdere partijen de domeinnaam willen hebben kan het lastig zijn om het vast te leggen.

Extra kosten voor het vastleggen van een .nl domeinnaam bij vrijkomen uit quarantaine zijn: € 10,-. Naast deze drop catch kosten zijn ook de gebruikelijke domeinregistratie kosten verschuldigd. Er zijn geen kosten verschuldigd, als de domeinnaam niet vastgelegd kan worden.

.be domeinnaam uit quarantaine registreren

Bij .be domeinnamen kan via de DNS.be systemen opgevraagd worden op welke dag en tijd de domeinnaam wordt vrijgegeven. Hier wordt dus vanaf het aangegeven tijdstip geheel geautomatiseerd gekeken of het domeinnaam al is vrijgegeven, en als dat zo is, wordt heel snel geprobeerd de domeinnaam vast te leggen.

Kosten voor het vastleggen van een .be domeinnaam bij vrijkomen uit quarantaine zijn: € 10,-. Er zijn geen kosten verschuldigd, als de domeinnaam niet vastgelegd kan worden.

.com, .net, .org, .biz, .info en .bz. domeinnaam uit quarantaine registreren

Bij .com, .net, .org, .biz, .info, en .bz domeinnamen is in de achterliggende systemen bekend wanneer precies (tot op de seconde) de domeinnaam wordt vrijgegeven. Uiteraard is er voor .com domeinnamen vaak meer interesse, doordat de markt groter is. Alle onderstaande grijpers zijn op basis van no-cure-no-pay. Bij succes wordt het domeinnaam voor 2 jaar vastgelegd en dus voor 2 jaar registratie betaald. Aanvraag minimaal 2 werkdagen van te voren.

Dat is ook de reden dat hiervoor meerdere mogelijkheden zijn:

 1. Domeinnaam grijper "Soft"
  Bij deze grijper wordt één rechtstreekse verbinding naar de registry gebruikt om te proberen de domeinnaam te registreren op het moment dat de domeinnaam vrijkomt. Naast de domeinregistratie kosten voor 2 jaar wordt er € 10,- handelingskosten in rekening gebracht.
  Meer informatie of aanvragen? Mail naar info@bhosted.nl.
   
 2. Domeinnaam grijper "Normal"
  De kans van slagen bij deze grijper wordt al een stuk groter: er wordt niet 1 verbinding, maar 10 verbindingen gebruikt om te proberen de domeinnaam te registreren. Naast de domeinregistratie kosten voor 2 jaar wordt er € 30,- handelingskosten in rekening gebracht.
  Meer informatie of aanvragen? Mail naar info@bhosted.nl.
   
 3. Domeinnaam grijper "Aggresive"
  De kans van slagen van deze grijper is aanzienlijk: er wordt naast de eigen verbindingen ook gebruik gemaakt van de verbindingen van diverse partners. In het totaal is het aantal verbindingen waarmee geprobeerd wordt het domein vast te leggen meer dan 300. Naast de domeinregistratie kosten voor 2 jaar wordt er € 80,- handelingskosten in rekening gebracht.
  Meer informatie of aanvragen? Mail naar info@bhosted.nl.

Genoemde prijzen excl. 21.0% BTW. De grijpers "Soft", "Normal", en "Aggressive" zijn niet mogelijk voor .nl en .be domeinen.

De bHosted contactgegevens
CONTACT
> e-Mail: info@bhosted.nl
> Facebook: bHosted.nl
> Twitter: @bhostednl
> Telegram: bHosted.nl