VPS: Virtual Private Server

vps: virtual private server

U ontgroeit de shared webhosting omgeving en bent op zoek naar een stabiele omgeving waar u geen last heeft van andere websites. Maar een eigen server is boven uw budget? Dan is een Virtual Private Server, afgekort VPS, misschien de oplossing voor u.

Wat is een VPS?

Een VPS is een virtuele server waar alleen u toegang toe heeft en waar u volledige controle over heeft. Het staat samen met andere VPS'en geïnstalleerd op een fysieke server en deelt de rekenkracht en opslagcapaciteit van de fysieke server met de andere VPS'en.

De voordelen van een VPS zijn:

 • Eenvoudig uit te breiden
 • Root toegang tot de server
 • Uitgebreid controle paneel
 • Installatie van afwijkende software is mogelijk

Bij de afname van een VPS krijgt u toegang tot het VPS controle paneel. Via deze webinterface krijgt u de mogelijkheid om zelf uw VPS uit en aan te zetten, te installeren met een operating systeem naar keuze, en meer.

Kies nu uw VPS configuratie... of kijk bij Linux VPS en Windows VPS voor de geadviseerde configuraties. Dit is namelijk afhankelijk van wat u wilt doen met de VPS.

Mogelijke operating systemen

Het bHosted VPS systeem maakt gebruik van Kernel-based Virtual Machine, oftewel KVM. Dit geeft de mogelijkheid om in een VPS een Linux of Windows operating te installeren.

U dient er rekening mee te houden dat alleen de installatiebestanden van de Linux en Windows operating systemen ter beschikking worden gesteld. U dient zelf te zorgen voor een geldige licentie, welke u tijdens de installatie van het operating systeem moet invoeren.

Voor een volledig overzicht van de vele soorten installaties die ter beschikking staan verwijzen wij u naar respectievelijk de Linux VPS en de Windows VPS pagina's.

 • Webhosting

  Webhosting incl. domeinnaam vanaf € 24,- ex BTW per jaar! De domeinregistratie wordt op uw naam uitgevoerd en in 10 minuten kunt u aan de slag met uw nieuwe website.

  Doe de Webhosting wizard of Toon de hostingpakketten

 • Colocatie

  Zoekt u colocatie of rackspace voor één of meerdere servers in een datacentrum in Nederland, zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk?

  Bekijk de colocatie opties

Whatsapp