VPS: Virtual Private Server

vps: virtual private server

Je ontgroeit de shared webhosting omgeving en bent op zoek naar een stabiele omgeving waar je zonder beperkingen instellingen kan (laten) doen zoals jij dat wilt. Maar een eigen server is boven je budget? Dan is een Virtual Private Server, afgekort VPS, misschien de oplossing.

Wat is een VPS?

Een VPS is een virtuele server waar alleen jij toegang toe heeft en waar je volledige controle over hebt. Het staat samen met andere VPS'en geïnstalleerd op een fysieke server en deelt de rekenkracht en opslagcapaciteit van de fysieke server met de andere VPS'en.

De voordelen van een VPS zijn:

  • Eenvoudig uit te breiden
  • Root toegang tot de server
  • Uitgebreid controle paneel
  • Installatie van afwijkende software is mogelijk

Bij de afname van een VPS krijg je toegang tot het VPS controle paneel. Via deze webinterface geeft de mogelijkheid om zelf bijvoorbeeld je VPS uit en aan te zetten, te installeren met een operating systeem naar keuze, en meer.

Kies nu je VPS configuratie... of kijk bij Linux VPS en Windows VPS voor de geadviseerde configuraties. Dit is namelijk afhankelijk van wat je wilt doen met de VPS.

Mogelijke operating systemen

Het bHosted VPS systeem maakt gebruik van Kernel-based Virtual Machine, oftewel KVM. Dit geeft de mogelijkheid om in een VPS een Linux of Windows operating te installeren.

Je dient er rekening mee te houden dat alleen de installatiebestanden van de Linux en Windows operating systemen ter beschikking worden gesteld. Je dient zelf te zorgen voor een geldige licentie, welke je tijdens de installatie van het operating systeem moet invoeren.

Voor een volledig overzicht van de vele soorten installaties die ter beschikking staan verwijzen wij je naar respectievelijk de Linux VPS en de Windows VPS pagina's.

De bHosted contactgegevens
CONTACT
> e-Mail: info@bhosted.nl
> Facebook: bHosted.nl
> Twitter: @bhostednl
> Telegram: bHosted.nl