batch smtp

batch SMTP

Met behulp van batch SMTP (vaak afgekort tot bSMTP) is het mogelijk om bijvoorbeeld de mail eerst bij bHosted.nl binnen te laten komen en deze door te laten sturen naar uw eigen mailserver. Voordeel van deze routering is:

  • Virusscanner
  • Spamfiltering
  • Beveiliging van uw mailserver
  • Mail ontvangen op een andere poort dan poort 25

Virusscanner

Doordat uw mail door de bHosted.nl mailservers heen gaat, wordt al uw mail ook gescant op virussen. Er hoeft dus geen virusscanner meer geïnstalleerd te worden op uw eigen mailserver.

Spam filtering

Ook wordt al uw mail door het bHosted.nl spamfilter heen gehaald met batch SMTP. Standaard wordt de mail dan gemarkeerd met [SPAM] in het onderwerp, maar op verzoek kunnen we mail die als spam wordt gezien ook helemaal verwijderen.

Beveiliging van uw mailserver

Doordat uw eigen mailserver alleen maar open hoeft te staan voor de mailserver van bHosted.nl, kunt u de inkomende mail poort van uw mailserver beveiligen door deze alleen open te zetten voor het IP adres van bHosted.nl.

Inkomende mail op een andere poort dan poort 25

Er zijn reeds verschillende providers die om veiligheidsredenen geen inkomend verkeer toestaan op poort 25. Dit heeft dus tot gevolg dat u niet zelf een mailserver kan draaien op uw internetaansluiting. Dit is op te lossen door met batch SMTP uw mail af te laten leveren op een hele andere poort, bijvoorbeeld poort 2525. Daarmee omzeilt u de beperking van uw internet provider.

Batch SMTP wordt ondersteund door het e-mail only pakket en de diverse hosting pakketten. Daarbij kunt u zelf de instellingen maken via het controle paneel of met ondersteuning van de bHosted.nl helpdesk.

Meer informatie: neem contact op met info@bhosted.nl

De bHosted contactgegevens
CONTACT
> e-Mail: info@bhosted.nl
> Facebook: bHosted.nl
> Twitter: @bhostednl
> Telegram: bHosted.nl