SSL certificaat

SSL certificaten

Introductie

U heeft een website waarbij om vertrouwelijke gegevens gevraagd wordt. Bijvoorbeeld een webshop waar om klantgegevens of zelfs bankgegevens wordt gevraagd. Uiteraard wil de klant dat deze gegevens vertrouwelijk behandeld worden en niet dat iemand deze gegevens kan onderscheppen door "mee te luisteren op de lijn".

Om dit meeluisteren te voorkomen is het mogelijk om de gegevens die worden uitgewisseld tussen de browser van de website bezoeker en de webserver te versleutelen. Deze versleuteling wordt gedaan met een zogenaamd SSL certificaat, waarbij SSL staat voor Secure Socket Layer.

Verschillen tussen SSL certificaten

SSL certificaten zijn er in diverse vormen, afhankelijk van hoeveel domeinen er door 1 SSL certificaat ondersteund worden:

 1. Enkel domein certificaat
  Beschermt één domein. Bijvoorbeeld www.bhosted.nl. Lees verder...
 2. Meerdere domeinen certificaat
  Beschermt meerdere verschillende domeinen. Het aantal is beperkt. Bijvoorbeeld www.bhosted.nl en www.bhosted.com. Lees verder...
 3. Wildcard certificaat
  Beschermt een onbeperkt aantal subdomeinen onder 1 domein. Bijvoorbeeld www.bhosted.nl, klant.bhosted.nl, server1.bhosted.nl, etc.. Lees verder...

Naast deze vormen, zijn er nog een aantal andere kenmerken die de prijs bepalen van een SSL certificaat:

 1. Wijze van validatie bij uitgifte
  Dit bepaald mede of er wel of geen groene adresbalk in de browser getoond wordt. Een groene adresbalk geeft meer vertrouwen.
 2. Het merk van het certificaat
  Merken als VeriSign en Thawte bestaan al langer en geven meer vertrouwen dan de relatief nieuwe partijen als comodo
 3. Bedrijfsgegevens in het certificaat
  In het certificaat zelf kunnen de bedrijfsgegevens opgenomen worden. In de goedkopere certificaten is dit meestal niet het geval
 4. Browser ondersteuning
  De meest gangbare internet browsers worden door alle certificaten ondersteund, maar het onderscheid ligt in de ondersteuning van de browsers op smart phones en tables.

Welk SSL certificaat

Afhankelijk van uw situatie kunt u met bovenstaande informatie waarschijnlijk al vaststellen of u een certificaat nodig heeft voor een enkel domein, meerdere domeinen of een wildcard certificaat.

Voor meer informatie of bestellen kunt u een keuze maken uit een van de bovenstaande certificaten, of neem contact op met onze helpdesk per mail of telefonisch op 0203118211.

 • Webhosting

  Webhosting incl. domeinnaam vanaf € 24,- ex BTW per jaar! De domeinregistratie wordt op uw naam uitgevoerd en in 10 minuten kunt u aan de slag met uw nieuwe website.

  Doe de Webhosting wizard of Toon de hostingpakketten

 • Colocatie

  Zoekt u colocatie of rackspace voor één of meerdere servers in een datacentrum in Nederland, zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk?

  Bekijk de colocatie opties

Whatsapp