Nieuws

Onderstaande meldingen zijn de laatste 5 algemene en status meldingen. Deze zijn reeds bekend gemaakt via een of beide bHosted RSS feeds. Meldingen op de algemene nieuws feed worden ook via het bhosted twitter account bekend gemaakt.

Een overzicht van alle meldingen kan gevonden worden op de bHosted status pagina

  • Algemeen nieuws
    • Domeinnaam actie: hele maand februari geen setup kosten
      2 Feb 2011, 15:30

        Ter gelegenheid van de 6000e webhosting klant en de nieuwe bHosted.nl website die vanmiddag online is gegaan zal er de hele maand februari geen setup kosten in rekening worden gebracht bij nieuwe domeinnaamregistraties.


        Profiteer dus nu van extra lage domeinprijzen. Voor € 24 per jaar excl. BTW al online met een eigen .nl domeinnaam. Dat geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld voornaam@jeachternaam.nl te gaan gebruiken als e-mail adres. Heel handig, staat professioneel en voorkomt dat je van e-mail adres moet veranderen als je van internet provider wisselt.


        Als je geen website nodig hebt, maar alleen een e-mail adres, dan zijn de jaarlijkse kosten zelfs maar € 18 per jaar excl. BTW.


        Ga dus snel naar de domeinnaam registratie pagina en leg je domeinnaam nu vast.

      PHP 5.3 en MySQL 5 beschikbaar via bHosted.nl controle paneel
      17 Jan 2011, 17:04
        Vanaf heden is PHP 5.3 en MySQL 5 beschikbaar vanuit het bHosted.nl controle paneel.

        Al enige tijd werden versies op verzoek beschikbaar gesteld, maar nu zijn deze versies ook via het controle paneel beschikbaar onder resp. Subdomeinen en bij het aanmaken van een nieuwe database. Deze nieuwe versies zijn tevens de nieuw...e standaard versies bij het aanmaken van
        nieuwe accounts, domeinen, subdomeinen en databases.

        Binnen enkele dagen zal er in het controle paneel ook een keuze komen voor het automatisch upgrade van een database van MySQL 4 en MySQL 5. Zodra dit mogelijk is zal dit gecommuniceerd worden.
      Openingstijden telefonische helpdesk rond kerst en Oud & Nieuw
      24 Dec 2010, 11:47
        Op 24 dec. en 31 dec. zijn er aangepaste tijden voor de telefonische helpdesk van bHosted.nl. Op beide dagen zal deze gesloten zijn vanaf 12:00.

        Vragen per mail zullen wel beantwoord worden, maar het kan iets langer duren dan u normaal van ons gewend bent.
      bHosted.nl wenst iedereen prettige feestdagen en een geweldig nieuwjaar!
      21 Dec 2010, 23:27
        2010 wordt bijna afgesloten. Tijd om terug, maar zeker ook vooruit te kijken.

        Voor bHosted.nl was 2010 het jaar van de verhuizing naar het nieuwe datacentrum in Steenbergen. Na een gedegen voorbereiding is deze verhuizing met weinig Ongeregeldheden verlopen en hebben we de off-line tijd tot een minimum kunnen beperken.

        Wat brengt 2011...

        2011 zal weer een spannend jaar worden. We verwachten snel onze 6.000e klant te mogen verwelkomen. Ook zullen we ons dienstenpakket gaan uitbreiden: naast shared webhosting gaan we ons ook richten op colocatie en dedicated servers. Deze dienst boden we al aan, maar dit zal vanaf begin 2011 ook beter naar buiten toe gecommuniceerd gaan worden.

        Om deze uitbreiding beter naar voren te laten komen op onze website zal er in januari een geheel nieuwe bHosted.nl website gelanceerd worden. Deze zal gebruiksvriendelijker zijn ten opzichte van onze huidige site en bovendien is ook het ontwerp meer van deze tijd.

        Naast deze in het oog springende acties voor 2011 wordt er nog een aantal zaken geoptimaliseerd. Het heeft heel wat voeten in de aarde maar we zijn o.a. druk bezig om alle MySQL servers te upgraden naar MySQL 5.

        Blijf op de hoogte

        Uiteraard houden we iedereen op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen het komende jaar via:
        Twitter: @bhostednl
        Facebook: bHosted.nl Webhosting
        RSS feeds: bHosted.nl RSS feeds

        Vanzelfsprekend houden wij u ook per e-Mail op de hoogte.

        Prettige feestdagen

        Tot slot willen wij van bHosted.nl iedereen fijne feestdagen wensen en een geweldig nieuwjaar! Om onze goede wensen nog eens te onderstrepen hebben wij voor deze gelegenheid een bijzondere Flash kerstkaart laten maken.

        Bekijk onze flash kerstkaart online!

        Met vriendelijke groet,
        Het bHosted.nl team
      Promo: .eu domeinen zonder setup kosten en maak kans op iPod Touch
      25 Nov 2010, 09:36
        In samenwerking met EURid is er tot 25 december een promotie van .eu domeinen.

        U betaald geen setup kosten, alleen de registratiekosten van 1 euro per maand. Daarnaast maakt u bij registratie van een .eu domeinnaam kans op een iPod touche.

        Kijk voor meer informatie op http://www.winwith.eu/nl en registreer vandaag nog uw .eu domeinnaam.
      bHosted.nl nu ook op Facebook
      29 Aug 2010, 09:36

        Enige tijd zitten we al op Twitter, maar sinds afgelopen week ook op Facebook. Ga naar de bHosted.nl Facebook pagina:

        bHosted.nl Webhosting

  • Status berichten
    • 9 januari 2015: DDOS aanval gericht op server 9, Opgelost
      9 Jan 2015, 09:13
        Vanaf 8:30 is er een DDOS aanval aan de gang welke gericht is op server 9. Door de hoeveelheid dataverkeer (4Gbit) zijn we helaas genoodzaakt om het IP adres van de server te blokkeren op een hoger niveau. Hiermee is de hele server onbereikbaar geworden, maar dit voorkomt dat alle servers binnen ons netwerk onbereikbaar worden.

        Zodra de hoeveelheid dataverkeer van de DDOS aanval is gezakt naar een acceptabel niveau wordt het IP adres weer open gezet.

        Meestal is dit binnen circa 1 a 2 uur.

        Excuses voor het ongemak.

        --- UPDATE 9:36, Opgelost ---

        Server 9 is weer volledig bereikbaar. De DDOS aanval is gestopt. Helaas was het dataverkeer dat op de server werd afgestuurd niet specifiek toe te kennen aan een website, dus kunnen we niet achterhalen op welke website de aanval gericht was.

        --- UPDATE 12:20 ---

        De aanval is zojuist weer begonnen en server 9 is wederom geblokkeerd. Aangezien de aanval vanaf het internet komt en gericht is op server 9 is het zeer lastig om een dergelijke aanval te stoppen.

        Zodra de aanval weer gestopt is, wordt server 9 weer bereikbaar gemaakt.

        --- UPDATE 13:15 ---

        De aanval is weer voorbij en de server is weer normaal bereikbaar.
      13 november 2014: Kort onderhoud bHosted.nl server
      13 Nov 2014, 10:22
        Onze website zal deze ochtend kort uit de lucht zijn vanwege het vervangen van het geheugen in de server. Ook het controle paneel zal tijdens het onderhoud niet bereikbaar zijn.

        De shared webhosting servers blijven gewoon bereikbaar, dus de websites van klanten en ook de mail van klanten blijft gewoon werken. Het enige dat tijdens dit onderhoud dat circa 10 à 15 minuten zal duren niet zal werken zijn de URL doorsturingen. Deze zullen dan tijdelijk niet werken.

        De server wordt tijdens het onderhoud voorzien van 32GB geheugen.

        --- Update 10:43 ---

        Het onderhoud is gestart. De server zal naar verwachting voor 11:00 weer online zijn.

        --- Update 10:52 ---

        Het bijplaatsen van het geheugen en weer opstarten van de server ging voorspoedig. Alle diensten zijn weer volledig bereikbaar.
      4 november 2014: Updaten firmware, Opgelost
      4 Nov 2014, 23:26
        Vanaf 23:20 zijn we bezig om de firmware van een groot aantal servers bij te werken. De servers zullen ieder circa 20 minuten uit de lucht zijn. Na deze update zal de traagheid van een aantal websites opgelost zijn.

        --- 00:46 ---

        Alle servers zijn gedaan en alle diensten zijn hersteld.

        Voor verdere optimalisatie van de servers staat nog de optimalisatie van de MySQL server configuratie in de planning. Hier hopen we de komende week vorderingen in te maken.
      3 november 2014: Herstart server 7, Opgelost
      3 Nov 2014, 16:17
        16:15

        Zojuist hebben we server 7 moeten herstarten, vanwege een spoed update van de firmware van een van de netwerk kaarten. Deze firmware update doet er langer over dan we verwacht hadden.

        Zodra de update is geladen, komt de server uiteraard weer zo spoedig mogelijk online.

        --- Update 16:25 ---

        De firmware is bijgewerkt. De server moet nog 1 keer herstart worden om de juiste Linux versie weer in gebruik te nemen.

        --- Update 17:05 ---

        De server is weer volledig bereikbaar en werkend. De firmware is bijgewerkt.
      30 okt, 16:04 - Netwerk storing, Opgelost
      30 Oct 2014, 16:16
        Om iets over 16:00 is het netwerk van bHosted onbereikbaar geworden door een storing bij de netwerk leverancier. Ze zijn er druk mee bezig om het op te lossen. Oorzaak is een DDOS aanval, waardoor er zoveel verkeer op het datacentrum wordt afgestuurd dat het normale verkeer er helaas niet doorheen komt.

        Er wordt hard gewerkt om het probleem op te lossen

        --- Update 16:41 ---

        De aanval lijkt gericht te zijn op server 10. De aanval is van een dusdanige omvang dat het netwerk de hoeveelheid verkeer niet kan verwerken. Vandaar dat het IP adres van server 10 is geblokkeerd. Helaas kunnen we niet meer dan dat. Als deze aanval langer gaat duren dan enkele uren, dan gaan we websites op andere IP adressen plaatsen.

        Het netwerk verkeer laat helaas niet zien op welke website of klant deze aanval gericht is. Mocht iemand een vermoeden hebben dat het gericht is op zijn/haar website, neem dan a.j.b. contact met ons op.

        --- Update 19:15 ---

        Helaas is de hoeveel netwerk verkeer nog niet dusdanig afgenomen dat het ip adres weer open gezet kan worden. We gaan websites die op het getroffen ip adres draaien deze avond overzettem op een aantal andere ip adressen. Mocht het dan nogmaals gebeuren, dan worden niet zoveel klanten meer getroffen.

        Nogmaals: mocht iemand denken dat de aanval op zijn of haar website is gericht, dan vernemen we het graag.

        --- Update 20:28 ---

        De aanval lijkt over te zijn, dus het ip is weer vrijgegeven. De server is weer normaal bereikbaar. Mail die in de afgelopen uren toegestuurd is, zal in de komende 1 à 2 uir alsnog binnen komen.
      21 oktober 2014: Storing database op server 7, Update 17:38, Opgelost
      21 Oct 2014, 17:11
        --- 21 oktober, 17:00 ---

        Momenteel hebben we een storing op de database op server 7. We zijn er druk mee bezig om deze op te lossen.

        Uw website zal een foutmelding geven als deze gebruik maakt van een database onder MySQL 5. Databases onder MySQL 4 draaien ongehinderd door.

        --- 21 oktober, 17:27 ---

        Door de aard van de storing (veroorzaakt door onszelf), zijn we helaas genoodzaakt om de backup van gisteravond 22:00 terug te zetten. Hier zijn we momenteel druk mee bezig en hopen we binnen 30 minuten voor elkaar te hebben.

        --- 21 oktober, 17:34 ---

        De backup die terug gezet gaat worden betreft alleen de databases die gebruik maken van de InnoDB engine onder MySQL 5. Deze engine wordt voornamelijk gebruikt door Magento installaties. Standaard gebruiken Wordpress en Joomla websites deze engine niet.

        --- 21 oktober, 17:38 ---

        Tijdens het terug halen van de backup van gisteravond hebben we InnoDB uitgezet en de MySQL server gestart. Websites die geen gebruik maken van InnoDB zullen het nu gewoon doen. Straks zullen we helaas de database server nogmaals uit moeten zetten om InnoDB weer aan te zetten als de backup terug gehaald is.

        --- 21 oktober, 18:03 ---

        De InnoDB database is terug gezet vanuit de backup van 20 oktober 22:00. Momenteel draait de database server weer zonder problemen.

        Mocht uw website gebruik maken van InnoDB en u ziet problemen met uw website die gerelateerd zijn aan de database, neemt u dan z.s.m. contact op met de helpdesk. Dit kan per mail op helpdesk@bhosted.nl of per telefoon op 020 3118211. Als u buiten kantooruren belt kunt u een storing inspreken en duidelijk vermelden dat uw website InnoDB gebruikt.
  • Webhosting

    Webhosting incl. domeinnaam vanaf € 24,- ex BTW per jaar! De domeinregistratie wordt op uw naam uitgevoerd en in 10 minuten kunt u aan de slag met uw nieuwe website.

    Doe de Webhosting wizard of Toon de hostingpakketten

  • Colocatie

    Zoekt u colocatie of rackspace voor één of meerdere servers in een datacentrum in Nederland, zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk?

    Bekijk de colocatie opties

Whatsapp