Ik ontvang vreemde mails die afkomstig lijken van een formulier op mijn website.

Het kan zijn dat een spammer kans gezien heeft om spam te versturen met behulp van het betreffende formulier. Oorzaak is dat er informatie meegestuurd wordt in de headers van de mail die via het formulier worden meegestuurd. Denk hierbij aan het afzender e-mail adres en de naam van de afzender. Controleer daarom altijd wat er op het formulier wordt ingevuld. Voorbeelden in PHP: Controle e-mail adres: if(!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+", $email)) { # Verstuur de mail niet! Geen geldig e-mail adres. } Verwijder alle tekens die een nieuwe regel geven: $naam = str_replace( array("\n","\r"), array("",""), $naam); Bij twijfel: neem contact op met de bHosted.nl helpdesk.


  • Webhosting

    Webhosting incl. domeinnaam vanaf € 24,- ex BTW per jaar! De domeinregistratie wordt op uw naam uitgevoerd en in 10 minuten kunt u aan de slag met uw nieuwe website.

    Doe de Webhosting wizard of Toon de hostingpakketten

  • Colocatie

    Zoekt u colocatie of rackspace voor één of meerdere servers in een datacentrum in Nederland, zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk?

    Bekijk de colocatie opties

Whatsapp