Waarom duurt het zo lang voordat plaatjes getoond worden?



De oorzaak hiervan ligt waarschijnlijk in de omvang van de plaatjes. Let u erop dat u de plaatjes upload in de resolutie (= aantal puntjes waaruit het plaatje is opgebouwd) zoals deze ook gebrukt wordt voor het tonen van het plaatje op de pagina.

Een korte uitleg: de HTML code voor het tonen van plaatjes geeft de mogelijkheid om de resolutie waarmee een plaatje getoond wordt aan te passen. Indien u een plaatje upload in een resolutie van 1000 pixels (= puntjes)horizontaal en 400 pixels verticaal, maar in de HTML code heeft u aangegeven dat u het plaatje op een resolutie van 250 pixels horizontaal en 100 pixels verticaal wilt tonen, dan wordt door de browser dus onnodig veel informatie gedownload. Het beste kunt u dus in dit geval het plaatje in een resolutie van 250 bij 100 pixels uploaden.

Een ander punt waar u op kunt letten is het formaat waarin u de plaatjes opslaat:

gif: Het beste voor plaatjes met een beperkt aantal kleuren, zoals bijvoorbeeld logo's met maar 3 kleuren.

jpg: Kiest u dit formaat voor plaatjes met veel verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld foto's.


  • Webhosting

    Webhosting incl. domeinnaam vanaf € 24,- ex BTW per jaar! De domeinregistratie wordt op uw naam uitgevoerd en in 10 minuten kunt u aan de slag met uw nieuwe website.

    Doe de Webhosting wizard of Toon de hostingpakketten

  • Colocatie

    Zoekt u colocatie of rackspace voor één of meerdere servers in een datacentrum in Nederland, zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk?

    Bekijk de colocatie opties

Whatsapp