Hoe los ik de Joomla foutmelding Path not in open_basedir paths op?

Tijdens het installeren van een extension of template geeft Joomla de foutmelding "Path not in open_basedir paths", Warning: failed to move file.

Oorzaak kan zijn dat onder het administrator menu Site -> Global configuration -> Tabblad Server het "Path to Temp-folder" pad niet goed staat ingesteld. Hier hoort het volledige pad ingesteld te worden, en niet alleen de standaard temp. Voorbeeld van het pad bij bHosted.nl is:

/srv/<login>/www/<website>/temp

Zet tevens onder FTP settings "Enable FTP" op No. FTP geeft onnodige overhead en kans op fouten op de server. De rechten staan automatisch goed bij bHosted.nl, ook als er geen gebruik gemaakt wordt van FTP binnen Joomla.

Voor de volledigheid (maar los van dit probleem) is het ook verstandig om onder het tabblad System bij "Path to Log folder" ook het volledige pad in te vullen:

/srv/<login>/www/<website>/logs

<login> dient u dus te vervangen voor de login van uw bHosted.nl account en <website> voor de volledige URL van uw domein, bijvoorbeeld www.bhosted.nl.


  • Webhosting

    Webhosting incl. domeinnaam vanaf € 24,- ex BTW per jaar! De domeinregistratie wordt op uw naam uitgevoerd en in 10 minuten kunt u aan de slag met uw nieuwe website.

    Doe de Webhosting wizard of Toon de hostingpakketten

  • Colocatie

    Zoekt u colocatie of rackspace voor één of meerdere servers in een datacentrum in Nederland, zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk?

    Bekijk de colocatie opties

Whatsapp